Door: Koen Goderis, Signpro Benelux

Vanuit Diest in Vlaams-Brabant heeft een succesvol toeleveringsbedrijf vertakkingen over de hele wereld met ondernemingen en partnerships in drie continenten. Als multinationaal signfabrikant vertrekt Cosign van aluminium profielen en dat resulteert in een bijzonder uitgebreid gamma hoogkwalitatieve eindproducten, die al dan niet volledig afgewerkt geleverd worden aan klanten in meer dan 80 landen.

Eerst dit: de Nederlandse koning (of koningin) heeft  ongeveer 50 adellijke titels, waaronder een aantal in het huidige België. Naast Burggraaf van Antwerpen is Willem-Alexander onder meer heer van Turnhout en van Sankt-Vith, baron van Herstal en… baron van Diest.

Deze kleine stad (23.000 inwoners) is een voormalige “Oranjestad”, waar overigens de oudste zoon van Willem van Oranje begraven ligt. Een der bezienswaardigheden is het Hof van Nassau (16de eeuw), een verblijf van de Prinsen van Oranje. Maar zoals vrijwel overal in de Lage Landen is er aan de rand van een agglomeratie minstens één industriepark, bij voorkeur gelegen in de buurt van een snelweg; in dit geval de E314 van Leuven (en Brussel) naar Aken en op enkele kilometer van de E313 van Antwerpen naar Luik.

Het bedrijf werd opgericht in 1993 door Steve Schepers en in 2006 overgenomen door een groep investeerders waaronder huidig CEO Bert Fransens. Cosign nv is er gevestigd in een strak modern gebouw.

Het is tevens het hoofdkwartier van een groep met vertakkingen via eigen bedrijven of partnerships in Hongkong, Mexico en India. In 2017 komt hier Brazilië bij.

We worden ontvangen door een enthousiaste Paul Koch (42), met wie het hoogst aangenaam praten is. (Al was het maar omdat hij en uw dienaar de liefde voor een mooi ontwerp en een sierlijke letter onvoorwaardelijk delen.)

Hij studeerde onder meer aan het SISA (Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten, in de volksmond “de Cadixstraat”) te Antwerpen. Zijn carrière in de signsector begon – nu 23 jaar geleden! – bij een signbedrijf als systeemoperator en planner. Hij vervulde sales management functies bij Spandex en Royal Sovereign en richtte zijn eigen ontwikkelingsbedrijf op. Hij ontwikkelde onder meer samen met de Italiaanse fabrikant Neolt Factory een laminator.

Lees meer in Signpro Magazine 1, eind Februari bij Signmakers in de brievenbus of via deze link als pdf.

Web: www.signpro.nl / www.signpro.be
Twitter: https://twitter.com/signpromagazine
Facebook: https://www.facebook.com/signprobenelux

Similar Posts

Comments are closed.